Coachplein

WAAROM?

Het Coachplein is speciaal ontworpen voor docentencoaches om tegemoet te komen aan snelle en effectieve begeleiding: een inloop- en oefenspreekuur, ’tussen de bedrijven door’. Vragen waar je mee rondloopt en die je wilt delen met andere collega’s staan centraal, zoals:
“Hoe kom ik verder in een vastlopend coachtraject?”
“Eigenlijk vind ik mijzelf helemaal niet geschikt als coach, zal ik er maar mee stoppen?”
“Het lukt me niet om door te dringen tot onder de waterlijn, wat nu?”
“Ga ik wel of niet de confrontatie aan met mijn coachee?”
“Hoe voorkom ik dat mijn stagiaire in een burn-out schiet?”

WAT en HOE?

Je onderzoekt in het bijzijn van collega’s een (lastige) situatie. Je ontwart de situatie, je ontwikkelt nieuwe inzichten en je oefent eventueel met nieuw gedrag. Met een frisse blik en energie kun je weer verder.

De bijeenkomst start met het inventariseren van leerwensen via een speedintake. Ter plaatse wordt aan jouw leerwens, jouw vraagstuk een werkvorm gekoppeld. Doorgaans is er ruimte voor 3 tot 5 vraagstukken. Sta je niet in de spotlights? Dan word je desgewenst gevraagd in een vraagstuk te participeren om het proces van een andere deelnemer te ondersteunen.

 

Wat zeggen deelnemers over het Coachplein?

“Een geweldige nieuwe vinding. Het is een prettige en vooral effectieve manier om aan intervisie te doen. Ik kwam daadwerkelijk tot nieuwe inzichten over mezelf en over mijn manier van coachen. Dit alles speelt zich af in een ruimte van vertrouwelijkheid, waarin bovendien geen oordelen worden geveld.”

“Tijdens de bijeenkomsten worden de verschillende kwaliteiten van mensen ingezet, op deze manier krijg je feedback die je zelf misschien niet bedacht had.”

“Je leert jezelf en je collega’s kennen op een andere manier, de aangeleerde technieken zijn zeker bruikbaar in allerlei situaties en geven altijd stof tot nadenken.”

“Het Coachplein: gewoon binnenstappen, je knelpunt of ontwikkelvraag neerleggen en Maaike staat je terzijde. Zij beschikt over enorm veel kennis en werkvormen waarmee zij je op weg kan helpen. Maaike weet mensen (weer) enthousiast te maken voor eigen werk, zij weet je kwaliteiten naar boven te halen en je weer verse energie te geven waardoor je blij en vol goede moed naar huis gaat en de volgende dag weer gemotiveerd aan de slag gaat.”

Hoe aanvragen?

Het Coachplein kan wekelijks, maandelijks of jaarlijks worden ingehuurd voor twee klokuren op een dag. Scholen kunnen ook een abonnement op het Coachplein aanschaffen.

Prijs: in overleg

Ik heb interesse in het Coachplein