Opfristraining  docentencoaches

WAAROM?

Je wilt jezelf scherp houden.  Je bent als opgefriste coach actiever, frisser, flexibeler en deskundiger. Daardoor zal je het coachtraject positief kunnen beïnvloeden. De coachee zal er baat bij hebben dat jij opgefrist bent.

WAT en HOE?

Het is een verrijking als je de coachtools kunt aanpassen aan het type coachee. Die tools krijg je in deze training aangeboden. Je bent vooral aan het ervaren en het oefenen. Daarmee onderhoud je jouw coachingsvaardigheden. De werkvormen zijn interactief, dynamisch en praktisch. In de oefengesprekken die worden gevoerd, breng je eigen realistische ervaringen en actuele situaties in. Daardoor kom je ook verder met eigen vragen.

Wat ga je doen?

  • Herkennen, beleven en toepassen van praktische coachmethodes in de praktijk.
  • Nieuwe handvatten ontvangen en oefenen voor het coachen van collega’s en stagiaires.
  • Inspiratie opdoen door onderlinge contacten.

De training is gericht op docenten in het PO/VO/MBO.

Voorgaande deelnemers beoordeelden deze training als praktisch en nuttig.

Om deel te kunnen nemen aan deze korte training is het van belang dat je al enige coachervaring hebt opgedaan, het liefst via een coachcursus. Deze opfrisvariant gaat ervan uit dat je de basisvaardigheden coachen beheerst.

TIJDSINVESTERING

3 bijeenkomsten van 3 uur
zelfstudie: geen

Waar: incompany (neem contact op)
Aantal deelnemers: min 6, max 12

Prijs: in overleg

Wat zegt een schoolleider over deze training:
“De meest gehoorde opmerking is dat mensen vol energie uit de trainingen komen. De opgedane kennis en ervaringen zijn direct toepasbaar en dat is toch wat docenten willen!”

Wat zeggen deelnemers over deze training:
“Maaike haakt pijlsnel in op aangedragen mogelijke problemen die je zou kunnen tegenkomen”.
“Ik heb het ervaren als een wake-up call waarbij je stil staat bij de dagelijkse coachhandelingen die je verricht. Ik kreeg zicht op mijn eigen handelen en ik kreeg een handvat aangereikt hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken of anders kunt benaderen”.
“Krachtgericht coachen spreekt mij erg aan. Het past het best bij mij. Ik heb het met ook meteen in de prakrijk gebracht en dat gaf mij voldoening.”
“Ik hou van de kennis en energie die Maaike uitstraalt en zij gaat uit van positiviteit/kracht en zo wil ik ook coachen.”
“Ook de mogelijkheid voor mij om een bijeenkomst van deze cursus via Teams te volgen, vond ik erg fijn. Het voelde heel erg als meedenken in een bijzondere situatie.”(K. van der Hoek)

Ik heb interesse in de training