Opfristraining  docentencoaches

WAAROM?

Je wilt jezelf opfrissen. Je bent docentencoach en dat moet je wel bijhouden. Je bent als opgefriste coach actiever, frisser, flexibeler en deskundiger. Daardoor zal je het coachtraject positief kunnen beïnvloeden. De coachee zal er baat bij hebben dat jij opgefrist bent.

WAT en HOE?

Het is een verrijking als je de coachtools kunt aanpassen aan het type coachee. Die tools krijg je in deze training aangeboden. Je bent vooral aan het ervaren en het oefenen. Daarmee onderhoud je jouw coachingsvaardigheden. De werkvormen zijn interactief, dynamisch en praktisch. In de oefengesprekken die worden gevoerd, zul je eigen realistische ervaringen inbrengen. Daardoor kom je ook verder met eigen vragen.

Wat ga je doen?

  • Herkennen, beleven en toepassen van praktische coachmethodes in de praktijk.
  • Nieuwe handvatten ontvangen voor het coachen van collega’s en stagiaires.
  • Inspiratie opdoen door onderlinge contacten.

De training is gericht op docenten in het PO/VO/MBO.

Voorgaande deelnemers beoordeelden deze training als praktisch en nuttig. Om deel te kunnen nemen aan deze korte training is het van belang dat je al enige coachervaring hebt opgedaan, het liefst via een coachcursus. Deze opfrisvariant gaat ervan uit dat je de basisvaardigheden coachen beheerst.

TIJDSINVESTERING

3 bijeenkomsten van 3 uur
zelfstudie: geen

Waar: In company (neem contact op)
Aantal deelnemers: min 6, max 16

Prijs: in overleg

Wat zegt een schoolleider over deze training:
“De meest gehoorde opmerking is dat mensen vol energie uit de trainingen komen. De opgedane kennis en ervaringen zijn direct toepasbaar en dat is toch wat docenten willen!”

Wat zeggen deelnemers over deze training:
“Maaike haakt pijlsnel in op aangedragen mogelijke problemen die je zou kunnen tegenkomen”.
“Ik heb het ervaren als een wake-up call waarbij je stil staat bij de dagelijkse coachhandelingen die je verricht. Ik kreeg zicht op mijn eigen handelen en ik kreeg een handvat aangereikt hoe je bepaalde patronen kunt doorbreken of anders kunt benaderen”.

In verband met het coronavirus zijn er op het moment geen groepsactiviteiten mogelijk.

Ik heb interesse in de training