Workshop Time-Out

Waarom?

Lukt het je niet om de baas te zijn over je agenda?  Sta je gespannen voor de klas? Voel je je gestresst als je door de school loopt?

Komt er veel op je af? Voel je een grote verantwoordelijkheid, die je niet aankunt? Bezorgen het rooster, de leerlingen, de collega’s en het management jou spanning en stress? Heb je de neiging om veel hooi op je vork te nemen? Wil je graag 24/7 klaar staan voor jouw leerlingen en collega’s? Doe je erg je best om waardering te krijgen? Of vind je alles gewoon heel erg leuk om te doen en ben je niet te stoppen?

Voor-en nadelen van jouw gedrag onderzoeken kan al veel spanning wegnemen. Het idee is dat je minder energie kwijtraakt en meer oplaadt.

Wat en Hoe?

In deze workshop krijg je tools aangereikt om de regie te houden over jouw eigen werkweek. Het is een interactieve en ervaringsgerichte workshop. Het volgende wordt beoogd:

  • Professioneel kunnen omgaan met druk vanuit het externe krachtenveld (collega’s, ouders, leidinggevenden) en interne krachtenveld (gedachten, gevoelens, motieven, drijfveren, leefregels).
  • Bewust worden wanneer je in de stressvrije dan wel stressvolle zone verkeert.
  • Bewust worden van jouw voorkeursgedrag (Pusher, Pleaser en Perfectionist).
  • Inzicht krijgen in welke ballast gedumpt kan worden.
  • Mogelijkheden zien om privé en werk in balans te houden.
  • De eerste stap formuleren die jij gaat zetten om voor meer dan 50% in de stressvrije zone te blijven of te komen.

Deze workshop levert inzichten en bewustwording op. Een individueel vervolgtraject is raadzaam om de inzichten ook daadwerkelijk om te zetten in ander gedrag.

Tijdsinvestering

2 uur workshop, geen zelfstudie
Waar: In company (neem contact op)

Aantal deelnemers: min 4, max 8

Enkele reacties van deelnemers aan de workshop:

“Ik schrok van het hoge percentage dat ik in de stresszone zit, niet gek dat ik zo moe ben!”
“Natuurlijk wist ik van mezelf wel dat ik veel trekjes heb van een Pleaser, maar ik weet nu heel concreet wat ik morgen tegen mijn leidinggevende ga zeggen!”

In verband met het coronavirus zijn er op het moment geen groepsactiviteiten mogelijk.

Ik heb interesse in de workshop