Maaike Boomstra – De Boomstraat

Weer een frisse kijk

Persoonlijke ontwikkeling stopt nooit en dat proces wil ik graag ondersteunen, in groepsverband of individueel. Omdat ik weet: soms heb je een fris, oordeelarm en confronterend persoon nodig die jou uitdaagt jouw automatische modus te verlaten. Iemand die de mallemolen stopt en je uitdaagt om jouw gedachtenspinsels, emoties en gedrag te onderzoeken. Een persoon die je weer fris de wereld in laat kijken.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door: optimisme, veiligheid en confrontatie, tempo en vertraging, humor en ernst, motivering, stimulans, lucht en diepgang.

Dramatechnieken als leermethode

Met De Boomstraat richt ik mij op harde werkers en hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling en op het afwikkelen van hun loopbaan om opgeruimd met pensioen te kunnen gaan.
Veerkracht en autonomie versterken, (speel)ruimte bieden, dat is mijn drive. Gedrag is een keuze, dus is er veel mogelijk.

Van 1995 tot begin 2017 gaf ik (in loondienst) dramalessen aan studenten van diverse mbo-opleidingen en aan docenten in spe van de lerarenopleidingen aan de Hogeschool Rotterdam. De rol van dramadocent bleek mij op het lijf geschreven te zijn. Drama als communicatiemiddel is al sinds mijn afstuderen aan de Mikojel Academie in 1986 mijn ‘ding’. Op de Hogeschool Rotterdam ontwikkelde ik mij (ook in loondienst) tot een gedreven post-hbo trainer van coachingsvaardigheden voor werkplekbegeleiders op middelbare scholen. Bij de HR Academy coach ik collega’s, onder andere richting pensioen. In 2014 richtte ik De Boomstraat op, om mij te kunnen toeleggen op eigen aanbod.

Dat ik dramatechnieken (Voice Dialogue, psychodrama en provocatief coachen) inzet binnen workshops, trainingen en coaching is voor mij een logisch vervolg op mijn loopbaan als dramadocente.

Sprankelend en divers aanbod

Buiten de kaders van een vaste baan en geïnspireerd door diverse opleidingen en cursussen vond ik de ruimte om bij De Boomstraat workshops en trainingen te ontwerpen en aan te bieden voor harde werkers!

De investeringen in opleidingen, trainingen en cursussen laat ik samenkomen in mijn aanbod bij De Boomstraat. Deze opleidingen en cursussen deed ik:
– Mikojel, opleiding tot inrichtingswerkster
– de Theaterschool (afdeling educatie)
– de Academie voor Haptonomie
– masterclass Provocatief Interveniëren door Adelka Vendl
– opleiding ‘Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue binnen coaching en training’ bij B.E.E.R Collewijn|Mulder opleidingen
– training tot schoolcoach: loopbaangericht gesprekken voeren, bij bijzonder hoogleraar M. Kuijpers
Door al deze impulsen wordt het aanbod van De Boomstraat sprankelend en divers.

Reacties van deelnemers en schoolopleider

“Maaike heeft me op uitdagende wijze geconfronteerd, waardoor ik er niet onderuit kwam om naar mezelf te kijken. Dat is niet altijd een pretje, maar wel nodig!”

“Maaike is open, eerlijk, ondersteunend; is een begaan trainster die voldoende afstand weet te bewaren om zich geconcentreerd te houden op de inhoud. Brengt het geheel met veel enthousiasme en kundigheid; heeft een goede ‘vibe’, heldere uitleg, is oplossingsgericht en weet wat ze wil; is positief, heeft veel kennis, is erg engaging… ook ’s avonds; is een sprankelende persoonlijkheid met oog voor iedere deelnemer”.

“Qua organiseren is Maaike flexibel, ze denkt mee met je en kan snel en goed een behoefte bepalen in de organisatie. Zij schroomt niet om iets nieuws te bedenken en is creatief in haar werk. Ze werkt efficiënt en is zeer professioneel. Daarnaast is zij gewoon een heel prettig mens!”

Neem contact op