Maaike Boomstra – De Boomstraat

Weer een frisse kijk

Persoonlijke ontwikkeling stopt nooit en dat proces wil ik graag ondersteunen, in groepsverband of individueel. Omdat ik weet: soms heb je een fris, oordeelvrij en confronterend persoon nodig die jou uit je automatische modus haalt. Iemand die de mallemolen stopt en je uitdaagt om jouw gedachtenspinsels, emoties en gedrag te onderzoeken. Een persoon die je weer fris de wereld in laat kijken.

Zelf heb ik dat ook meerdere malen ervaren. Mensen die op mijn pad meewandelden en mij uitdagend uit mijn spoor duwden. Dat heeft mij veerkracht en doorzettingsvermogen gegeven. Mij dieper doen inzien dat gedrag een keuze is en dat je gedrag kunt beïnvloeden.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door: optimisme, gedrevenheid, confrontatie, veiligheid, tempo, humor, motivering, stimulans, lucht en diepgang.

Dramatechnieken als leermethode

Met De Boomstraat richt ik mij op harde werkers en hun persooonlijke ontwikkeling. Veerkracht en autonomie versterken, (speel)ruimte bieden, dat is mijn drive. Gedrag is een keuze, dus is er veel mogelijk.

Van 1995 tot begin 2017 gaf ik dramalesen aan studenten van diverse mbo-opleidingen en aan docenten-in-spe van de lerarenopleidingen aan de Hogeschool Rotterdam. Dramadocentschap bleek op mijn lijf geschreven te zijn. Drama als communicatiemiddel is al sinds mijn afstuderen aan de Mikojel Academie in 1986 mijn ‘ding’. Op de Hogeschool Rotterdam ontwikkelde ik mij ook tot een gedreven post-hbo trainer van coachingsvaardigheden voor werkplekbegeleiders op middelbare scholen.

Dat ik dramatechnieken (Voice Dialogue, psychodrama en provocatief coachen) inzet binnen workshops, trainingen en coaching is voor mij een logisch vervolg op mijn loopbaan als dramadocente.

Sprankelend en divers aanbod

Buiten de kaders van een vaste baan en geïnspireerd door diverse opleidingen en cursussen vond ik de ruimte om bij De Boomstraat workshops en trainingen te ontwerpen en aan te bieden voor harde werkers!

De investeringen in opleidingen, trainingen en cursussen kan ik nu laten samenkomen in mijn aanbod bij De Boomstraat. De Theaterschool (afdeling educatie), de Academie voor Haptonomie, de masterclass Provocatief Interveniëren door Adelka Vendl, de opleiding ‘Ervaringsgericht werken met Voice Dialogue binnen coaching en training’ bij B.E.E.R Collewijn|Mulder opleidingen en de training tot schoolcoach: Loopbaangericht gesprekken voeren, bij bijzonder hoogleraar M.Kuijpers hebben me veel gebracht. Al deze impulsen maken het aanbod van De Boomstraat sprankelend en divers.

Reacties van deelnemers en schoolopleider

“Maaike heeft me op uitdagende wijze geconfronteerd, waardoor ik er niet onderuit kwam om naar mezelf te kijken. Dat is niet altijd een pretje, maar wel nodig!”

“Maaike is open, eerlijk, ondersteunend; is een begaan trainster die voldoende afstand weet te bewaren om zich geconcentreerd te houden op de inhoud. Brengt het geheel met veel enthousiasme en kundigheid; heeft een goede ‘vibe’, heldere uitleg, is oplossingsgericht en weet wat ze wil; is positief, heeft veel kennis, is erg engaging… ook ’s avonds; is een sprankelende persoonlijkheid met oog voor iedere deelnemer”.

“Qua organiseren is Maaike flexibel, ze denkt mee met je en kan snel en goed een behoefte bepalen in de organisatie. Zij schroomt niet om iets nieuws te bedenken en is creatief in haar werk. Ze werkt efficiënt en is zeer professioneel. Daarnaast is zij gewoon een heel prettig mens!”

In verband met het coronavirus zal De Boomstraat voorlopig geen trainingen aanbieden. Individuele coaching is wel mogelijk.

Neem contact op!