VOICEPLEIN

VoicePlein
Belevingsgerichte intervisie voor jeugdzorgprofessionals

Doelen
– Versterken eigen kracht en zelfregie
– Ontwikkelen van de zelfmanager om eigen regie te kunnen blijven houden
– Ondersteunen bij professionele opgaven, vakvolwassen gedrag en complexe praktijksituaties
– Ondersteunen bij het maken van professionele afwegingen en bij het verantwoorden ervan
– Bewust analyseren, herbeleven en/of ‘vooruitbeleven’ van situaties en handelingsdilemma’s d.m.v. technieken uit psychodrama en Voice Dialogue

Inhoud
VoicePLein is een intervisiereeks van 5 bijeenkomsten van 3 uur. Kenmerken van VoicePlein: ervaringsgericht, oordeelvrij, gebruikmakend van inzichtgevende technieken uit psychodrama en Voice Dialogue.

In een groep sta je letterlijk stil bij interne en externe factoren die jouw functioneren beïnvloeden om jouw werkkracht te laten toenemen. Jouw functioneren als professional neem je los van de daadwerkelijke werksituatie onder de loep om dit intensieve werk vol te kunnen blijven houden met een lach in het hart en op het gezicht.

Er wordt gewerkt met vraagstukken uit de praktijk van de jeugdzorgprofessional. Dit betekent dat je altijd met een of meerdere vraagstukken/dilemma’s naar de bijeenkomst komt. Het kunnen vraagstukken zijn vanuit een reeds gepasseerde gebeurtenis, je wilt bijvoorbeeld onderzoeken of je goed gehandeld hebt; het kan ook zijn dat je een aanstaande gebeurtenis wilt ‘voorbereiden’, alvast wilt oefenen (b.v. een lastig gesprek met een kind en ouder).

We werken met technieken uit psychodrama en Voice Dialogue, een oordeelvrije methodiek die werkt op basis van de Psychologie van de ikken: de theorie die ervan uitgaat dat iedereen een ‘bus’ vol ikken heeft. Welke ik er aan het stuur zit bepaalt hoe je reageert. Jij kunt invloed uitoefenen op wie er achter het stuur kruipt. Soms is het nodig om een bepaalde ik verder te ontwikkelen. Complexe situaties vragen om een krachtige zelf (ikken) manager, zodat je zelfbewust en kwetsbaar de regie in je werk kunt behouden.

SKJ accreditatie is aangevraagd.

Prijs
450 euro ex 21% BTW (reeks van 5 x VoicePlein van 3 uur)
totaal 544,50 euro

U kunt een incompany intervisiereeks aanvragen. Neem contact op.

Je kunt je ook individueel aanmelden voor één van de onderstaande reeksen in Rotterdam.

De intervisiereeks gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Reeks 1:
op donderdag 09.30-12.30 uur
2018: 30-08, 01-11 2019: 10-01, 14-03, 16-05
Reeks 2:
op woensdag 13.30-16.30 uur
2018: 03-10, 13-12 2019: 06-02, 10-04, 05-06

Ik meld mij aan voor VoicePlein